Angst regeert in Den Bosch

Dinsdag, 5 september 2017 19:37

In de Eredivisie spreken clubs, politie, gemeente en SV's 6 weken voor de wedstrijd af om de aankomende wedstrijd voor te bespreken. Het is een vooroverleg waarbij alle zaken op het gebied van veiligheid worden besproken. Ook wordt dan het vervoersregime bepaald, dus of je verplicht met de bus moet en of je met eigen/vrij vervoer mag afreizen. Vaak wordt gekozen voor de autocombi. Op een afgesproken parkeerplaats moet je op een afgesproken tijd je wedstrijdkaart ophalen. Je mag dan wel met de auto, maar de gemeente/politie voorkomt hiermee dat je nog even het centrum ingaat. Want voetbalsupporters, die willen ze vaak niet in de binnenstad. 

In de Jupiler League werkt dat anders. Ondanks dat de gemeente/politie van Den Bosch wel enige ervaring zou moeten hebben in het organiseren van evenementen hebben ze de grootste moeite bij het organiseren van een voetbalwedstrijd voor 3000 supporters. Hier in de Juup geen vooroverleg met de clubs en autoriteiten, maar een telefoongesprek tussen beide veiligheidscoordinators (VC's) van de club. Deze VC's kozen voor een autocombi. Wel met het beperkte aantal van 35 autoplaatsen. Autokaarten die nota bene ook nog eens aan "bekende" uitkaartplushouders verkocht worden, dus je weet ook nog wie er in de auto zitten. 

Een week voor de wedstijd komt de politie/gemeente er toch achter dat het grote NEC op bezoek komt. Ze nemen maar liefst 300 supporters mee! De autocombi die moest maar van tafel. Ondanks inspanningen van zowel de VC's van NEC en Den Bosch blijven de autoriteiten bij hun besluit. Drie dagen voor de wedstrijd in Den Bosch moeten alle autokaarten ingeruild worden voor buskaarten en moet iedereen verplicht met de bus. 

In de tijd van bijna geen buscombi's (één, max twee per jaar) heeft NEC de eerste combi alweer te pakken. Alles gedreven op angst en geleid door amateurisme op de bepalende posities. De Supportersvereniging van NEC is dus allerminst te spreken over deze knullige gang van zaken. Probleem is, je kan er weinig aan doen. Burgemeester, gemeente en politie mogen alles bepalen. Een boycot kan je overwegen, maar dan wrijven ze zich in Den Bosch juist in de handen. 

Geplaatst in Nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 

 

Vrienden van SV NEC

ANAC
Basten Assurantiën & Makelaardij 
Betuwe Express
Café Hanneke
Crowe  Horwath
Debo Voegwerken
Dedicated Fashion
Hekkelman advocaten | notarissen
Jac. Bongers Dranken
Lap & Hofmans Advocaten
Mazars
Noviostores.nl
Moenen Woondecoratie
Tandheelkundig Centrum Nijmegen
Van Duinen reclame
W.H.T. van Deelen BV Mediations
YveY Events & Hospitality

Ook lid worden? Klik hier